De aankleding en versiering van huis en tuin tijdens Kerstmis is alleen maar belangrijker geworden. Daarbij gebruiken we steeds meer levende producten, zoals bes- en bladmateriaal.

kerstsfeer_2

Kerstsfeer

U kunt ook een winterarrangement van tuinplanten maken in een mooie bloembak, deze ‘kersterig’ versieren en vervolgens buiten – bij de deur, op de tuintafel of op het balkon – of op een koele plek in huis neerzetten. Met een kerstroos brengt u uw huiskamer direct in de kerstsfeer.

Samen snoeien

In de donkere dagen voor kerst is het wel zo knus om samen in de tuin aan de slag te gaan. Gaat u bomen snoeien? Dan is het sowieso handig om met z’n tweeën te werken. Terwijl de een snoeit, kan de ander de nodige aanwijzingen geven. Zo zorgt u ervoor dat de boom zijn vorm behoudt. Let op dat bij het snoeien van zware takken geen bast losscheurt van de boom! Ziet uw ligusterhaag er niet zo mooi meer uit? Neem hem flink onder handen met de snoeischaar, dan heeft u in het voorjaar weer een mooie haag.

magazines

Koop eens een tuinmagazine ter inspiratie!

Van bezinning naar inspiratie

De feestmaand is voor velen de tijd van bezinning. Een mooi moment om na te denken over uw tuin. Wat zou u willen aanpassen en hoe? Verzamel foto’s van tuinen, materialen, planten, bomen en meubels die u mooi vindt, of maak zelf foto’s. Uit de collage die zo ontstaat, wordt vanzelf duidelijk wat u wilt met uw tuin. En wat u moet doen om dat te bereiken. Dat belooft een inspirerende decembermaand te worden.