De zomer is nu op zijn top gezien de tijd van het jaar. In de tuin is de zomer ook terug te zien. We zien vlinders, bijen en hommels rondvliegen van bloem naar struik. Nu uw tuin zo in volle bloei staat, kunt u ook goed zien waar u nog iets zou willen planten. Een sierlijke boom, een compacte struik, een combinatie van vaste planten?

vlinders - kopie

Nog meer vlinders?

Ga eens langs bij uw tuincentrum voor inspiratie en advies. Het fijne is dat de meeste tuinplanten tegenwoordig in potten worden gekweekt, waardoor u het hele jaar door kunt planten. Valt u voor een mooie bloeiende vlinderstruik? U kunt hem nu nog planten en uw tuin weer een beetje mooier maken. En u bent verzekerd van nog meer vlinders in uw tuin.

vlinders2 - kopie

Wie wat bewaart…

Vindt u het leuk om zelf planten op te kweken vanuit zaad? Dan is dit het goede moment om zaden te verzamelen, eventueel samen met de kinderen. Heel veel planten dragen nu namelijk rijpe zaden, zoals de klokjesbloem, de toorts, de sleutelbloem en de steenanjer. Laat de zaden drogen en bewaar ze – bij voorkeur in zuurvrije papieren zakjes – op een droge koele plek. Dan kunt u volgend voorjaar samen de tuin in om ze te planten. Leerzaam en leuk!

Nog een keer bloeien

De bloemen van sommige planten zijn nu al uitgebloeid. Als u deze uitgebloeide bloemen regelmatig verwijdert, zult u zien dat de planten veel beter bloeien. Soms is zelfs een tweede bloei of nabloei mogelijk. Dan kunt u dus nog langer genieten van geur en kleur in uw tuin.

snoeien_vaste_planten - kopie